Nok engang indsættes der togbusser mellem Hillerød og Gentofte. Foto: NIels Ahlmann Olesen - Scanpix

S-togsstrækning lukkes i weekenden: Her indsættes der togbusser

I denne weekend indsættes der togbusser på S-togsstrækningen mellem Hillerød og Gentofte.

Banedanmark skal i denne weekend teste en opdatering af softwaren til det nye signalsystem til S-togene.

Derfor indsættes der fra fredag nat togbusser på strækningen mellem Hillerød og Gentofte. Det skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

Læs også Borgerforening presser på for motorvej: 1500 har skrevet under

- Nu tager vi hul på det sidste stykke af arbejdet mellem Jægersborg og Hillerød, som er teststrækningen for det nye signalsystem på S-banen. Når de sidste funktioner i softwaren er på plads, er vi klar til at rykke videre til de næste strækninger på S-banen, siger direktør for Signalprogrammet hos Banedanmark, Jan Schneider-Tilli, i pressemeddelelsen.

Togbusserne bliver indsat fra fredag nat til og med søndag. Banedanmark opfordrer til, at man orienterer sig ved hjælp af Rejseplanen ved rejse mellem de to destinationer.

Læs også Vejarbejde på Amagerbrogade: Stor nedgang for butikkerne

Stor opdatering i vente

Testen af systemopdateringen til det nye signalsystem er den anden af sin slags. Sidste test, som også krævede spærring i trafikken, fandt sted i september måned.

Det vil være en markant milepæl for det nye signalsystem, som samtidig vil komme pendlerne til gavn

Jan Schnieder-Tilli, direktør for Signalprogrammet, Banedanmark

- Samlet set er begge testweekender en forberedelse til en stor systemopdatering, som vi får leveret af vores leverandør i februar. Her får vi de sidste funktionaliteter på plads i vores system som har manglet, og der vil desuden være en række fejlretninger. Det glæder vi os meget til, fordi det vil være en markant milepæl for det nye signalsystem, som samtidig vil komme pendlerne til gavn, siger Jan Schnieder-Tilli. 

Læs også Fanget i fotofælden: 60 blitzet på 60 minutter

Test skal sikre færre fejl

For at arbejdet kan udføres, skal strækningen lukkes for trafik.

- Vi bliver nødt til at lukke for trafikken, så vi kan teste om opdateringen til systemet virker som det skal med kørende tog. Vi kunne ikke finde på bare at udrulle en systemopdatering, uden at have testet det først, siger direktøren for Signalprogrammet og tilføjer:

- Dermed reducerer vi risikoen for store uventede forstyrrelser for passagererne. Eftersom at Nordbanen er det eneste sted med det nye signalsystem, så skal vi teste her. 

Det ny-opdaterede system ventes først at blive udrullet i starten af 2018. Også her vil der blive lukket for trafikken en weekend, oplyser Banedanmark. 

  Foto: DSB

  Foto: DSB