S-togsdriften ramt af kobbertyve

Kobbertyve har igen været på spil ude på banelegemet i Storkøbenhavn.

I løbet af natten er der forsvundet kobberkabler omkring Vallensbæk Station, og det betyder, at der er forsinkelser på skinnerne her til morgen på Køge Bugt-banen. Det er erfarer DR P4 København.

BaneDanmark kender endnu ikke omfanget af tyveriet og ved derfor ikke, hvornår der forventes normal togdrift igen. I øjeblikket kører togene med 20-minutters drift, og der er indsat togbusser mellem Hundige og Åmarken.

Det er langt fra første gang, kobbertyve spænder ben for morgentrafikken. Togleder for BaneDanmark, Peter Hasbo-Pihl, vurderer, at der bliver stjålet kobberkabler fra S-togsnettet og på fjernbanen flere gange om måneden.

- De strømbærende kabler er værdifulde for folk, der er ude på at tjene nemme penge. Og de er ligeglade med, at det kan være farligt, siger han til DR P4 København.

- Vi opdager tyveriet om morgenen, når signalerne ikke virker, eller togene ikke kan køre. Og så skal der sendes mandskab ud at lægge nye kabler. Det tager oftest et par timer, og derfor kan vi ikke opretholde normal drift så længe, siger Peter Hasbo-Pihl.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik