Togtrafik kan lammes igen: Faglige møder bebudet senere mandag

Dansk Jernbaneforbund er blevet gjort bekendt med, at der verserer opslag vedrørende faglige møder senere i dag.

Opdatering: Lokomotivførerne nedlagde arbejdet klokken 14.30, hvor samtlige S-tog holdt stille i en halv time, inden driften blev genoptaget omkring klokken 15.00.

S-togene holdt helt stille mandag morgen mellem klokken syv og ni, mens lokoførerne havde nedlagt arbejdet og afholdt fagligt møde.

Det betød, at mange tusinde passagerer blev forsinket i myldetiden og havde svært ved at komme på arbejde.

Senere mandag holdt togene stille på ny, da lokomotivførerne nedlagde arbejdet klokken 14.30 og gik til fagligt møde.

Her varede arbejdsnedlæggelsen omkring 30 minutter, hvorefter togene begyndte at køre igen.

quote Vi skal fra Dansk Jernforbundets side utvetydigt indskærpe, at alle former for overenskomststridige handlinger skal ophøre

Dansk Jernbaneforbund

Begge arbejdsnedlæggelser skete uden fagforeningens velsignelse, da Dansk Jernbaneforbund er i overenskomstforhandlinger med DSB.

Nu kan samme scenarie muligvis gentage sig senere i dag, når folk skal rejse hjem i myldretiden.

Dansk Jernbaneforbund, der er lokoførernes fagforening, er nemlig blevet gjort opmærksomme på, at to forskellige opslag er i omløb, der opfordrer til faglige møder senere i dag.

Det skriver Dansk Jernbaneforbund på sin facebook-side.

- Dansk Jernbaneforbund er af Dansk Arbejdsgiverforening blevet gjort bekendt med, at der verserer to opslag vedrørende faglige møder senere i dag. Dansk Jernbaneforbund opfordrer på det kraftigste til, at disse møder ikke afholdes.

- Vi skal fra Dansk Jernforbundets side utvetydigt indskærpe, at alle former for overenskomststridige handlinger skal ophøre.

TV 2 Nyhederne skriver, at lokomotivførerne har indkaldt til fagligt møde klokken 16 og igen klokken 20. 

DSB: Vi holder øje med det

Hos DSB har man også set opslaget på Dansk Jernbaneforbunds Facebook-side. Informationschef Tony Bispeskov siger til TV 2 Lorry, at de ikke ved nærmere angående en mulig nedlæggelse af arbejde.

- Vi er selvfølgelig observante på, om der måtte være hold i det. Men jeg kan ikke bekræfte noget på nuværende tidspunkt. Hvis der er nogen, der påtænker at afholde en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse igen, så forventer jeg, at vi får noget at vide om det, siger Bispeskov.

- Vi er klar over, at det i morges ramte på et meget travlt tidspunkt. Nu begynder vi at nærme os eftermiddagsmyldretiden igen, og så holder vi selvfølgelig kraftigt øje med det.

Bispeskov kom med udtalelsen, inden arbejdet blev nedlagt for anden gang klokken 14.30.

Utilfredshed med nedlæggele af tillidsrepræsentanter

Lokoførernes nedlæggelse af arbejdet sker, mens Dansk Jernbaneforbund og DSB er i overenskomstforhandlinger. Disse brød sammen i sidste uge.

Her er stridspunkterne blandt andet, at DSB ønsker at reducere antallet af tillidsrepræsentanter væsentligt fra 99 til 29, mens fagforeningen mener, at DSB vil afskaffe medarbejderindflydelse på egen arbejdstid og ferieplanlægning.

1. november valgte DSB at fratage alle tillidsrepræsentanter deres hverv.

Da arbejdsnedlæggelsen fra lokomotivførerne mandag morgen ikke var varslet og skete under overenskomstperiode, er det ikke en lovlig arbejdsnedlæggelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik