S-tog til Roskilde spøger igen

Skal der S-tog til Roskilde? Det spørgsmål sagde byrådet i Roskilde klart nej tak til i 2002, men nu popper det op igen.

Trafikministeriet har nemlig bedt Roskilde byråd om at tilkendegive sin holdning til S-tog endnu en gang, og er svaret ja, kan S-togsnettet blive forlænget til Roskilde allerede i 2020. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Spørgsmålet er aktuelt, fordi det senest i 2014 skal besluttes, som det signalsystem, der står foran en længe ventet udskiftning, skal være til fjerntog eller S-tog. Ifølge Trafikstyrelsen bliver signalanlæggene billigere, hvis de kun er til S-tog.

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) mener, at Roskilde skal benytte lejligheden til at sige ja tak til S-tog.

- Jeg synes, det er et supergodt tilbud, men hvis Roskilde ikke vil have S-toget, så skal Roskilde heller ikke have det, siger han til DAGBLADET Roskilde.

Borgmester Joy Mogensen (S) er skeptisk.

- Vi ved, det er vigtigt for togpendlerne med mange direkte afgange til Københavns Hovedbanegård - og det giver S-toget ikke.

Hvis Trafikministeriet har planer om at forbedre togtrafikken på Sjælland, er det naturligvis positivt, men det er vigtigt hele tiden at holde fokus på, at det ikke må føre til, at S-tog erstatter regionaltog, og det kan jeg frygte, siger Joy Mogensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere