S slår ny bundrekord i måling

Socialdemokraterne fortsætter nedturen i meningsmålingerne. Nu vil kun hver femte vælger stemmer på partiet.

Vælger-gaverne er delt ud, men lige lidt hjælper det: Socialdemokraterne - og med dem hele regeringen - fortsætter den massive nedtur i meningsmålingerne.
       Socialdemokraterne er nu kun marginaler fra den magiske grænse på 20 procents opbakning i den seneste måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau.
      Helt præcis ville 20,4 procent af vælgerne sætte deres kryds ved regeringens største parti, hvis der var valg i morgen.
      Det svarer til 36 pladser i Folketinget, og det er en tilbagegang på otte mandater siden valget.
      Socialdemokraterne trækker hele regeringen med ned gennem vælgerhavet, og ifølge Voxmeter er mandatbalancen mellem blokkene nu 95-80 i blå favør.
      Alligevel mener Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, at der er grund til at finde smilehulerne frem i kassen med grimasser:
      - Vi kan se i målingerne nu, at den tilbagegang som vi har haft i et par uger, den er nu stagneret. Nu ligger vi så på et niveau. Og vi vil meget gerne højere igen. Det er det vores arbejdsopgave er, lyder det optimistisk fra Magnus Heunicke.
      - Vi skal hive vælgerne gennem krisen og skabe job i den private sektor, og det tror jeg så, at vælgerne vil belønne os for og give os stadig større tilslutning, siger han.
      Spørgsmål: Så selvom i er længere nede end nogensinde, så kan du godt se positivt på det?
      - De målinger, der er kommet i dag, de viser i hvert fald, at den tilbagegang som S havde, er stoppet, siger han.
      Regeringen havde ellers håbet, at vælgergaver såsom afskaffelse af fattigdomsydelser, øget ulandsbistand og bedre forhold for asylansøgere ville vende skuden i målingerne.
      Tilbagegangen går især til Venstre, der nu kan mønstre en opbakning på 32,2 procent af stemmerne, altså næsten hver tredje dansker.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik