S-politiker vil bygge kæmpe kollegium i de gamle B&W-haller

Socialdemokratiets ungdomsboligordfører i København vil bygge 2000 ungdomsboliger i de gamle B&W-haller.

Forestil dig at bo med udsigt over Københavns tårne på den ene side - og indendørs koncerter og sportsevents på den anden.

Sådan lyder en vild idé fra det københavnske arkitektfirma Urban Power, der tilbage i 2014 foreslog at forvandle de gamle B&W-haller på Refshaleøen til et kombineret kollegium og koncerthal med plads til 2000 ungdomsboliger.

Her tre år senere er projektet mundet ud i et konkret, detaljeret forslag med billeder af, hvordan det vil komme til at se ud.

Arkitekterne vil fore B&W hallerne med 2000 ungdomsboliger.
Arkitekterne vil fore B&W hallerne med 2000 ungdomsboliger.
Foto: Urban Power / Presse
Arkitekterne forestiller sig, at der skal kunne afholdes koncerter inde i hallerne.
Arkitekterne forestiller sig, at der skal kunne afholdes koncerter inde i hallerne.
Der vil også kunne afholdes sportsevents inde i hallerne.
Der vil også kunne afholdes sportsevents inde i hallerne.
Foto: Urban Power / Presse

S-politiker starter underskriftsindsamling

Jonas Bjørn Jensen, der er medlem af Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune for Socialdemokratiet, synes idéen er så god, at han nu har startet en underskriftsindsamling for projektet.

- I de otte år jeg har været i Borgerrepræsentationen som ungdomsboligordfører har jeg set et hav af ungdomsboligprojekter. Det her er det klart bedste, jeg har set. Både på grund af størrelsen, placeringen og timingen. Men det kræver politisk vilje, et par dispensationer og en lyst til at tænke lidt anderledes i Teknik- og Miljøforvaltningen, siger Jonas Bjørn Jensen til TV 2 Lorry.

Vil tyvstarte før byudvikling

Han håber, at underskriftsindsamlingen på sigt kan skabe et stort nok folkeligt pres, så flere af hans kolleger på Rådhuset vil arbejde for projektet.

- Vi mangler desperat ungdomsboliger og kollegier i København. Hver gang vi bygger nye ungdomsboliger, så kommer der bare endnu flere unge til byen. Derfor skal vi til at gå nye veje i København, hvis vi skal huse de unge mennesker, som heldigvis gerne vil bo i København.

quote Hvis projektet bliver til noget, så vil det have en gigantisk betydning for unge mennesker i København, for byens udvikling og for opfattelsen af, hvad der kan lade sig gøre.

Jonas Bjørn Jensen, medlem Borgerrepræsentationen for Socialdemokratiet.

Ifølge Jonas Bjørn Jensen går der 10-15 år, før Refshaleøen skal byudvikles. Venter man med at bygge kollegiet til den tid, frygter han, at området bliver så dyrt, at det bliver svært at bygge ungdomsboliger derude.

- Men hvis vi tyvstarter og lade de unge flytte ind først, så kan vi udnytte, at prisen ikke er så høj endnu, og at de unge kan skabe noget liv derude, inden vi skal byudvikle, siger Jonas Bjørn Jensen .

Han vil bruge kommunalvalget som en anledning til at snakke om projektet, besøge uddannelsesinstitutioner og samle underskrifter. Målet er at få mere end 1.000 underskrifter. Men jo flere der skriver under, jo lettere bliver det at realisere projektet, fortæller han.

- Hvis projektet bliver til noget, så vil det have en gigantisk betydning for unge mennesker i København, for byens udvikling og for opfattelsen af, hvad der kan lade sig gøre, siger han.

Fakta om B&W-kollegiet

  • Et projekt fra arkitektfirmaet Urban Power.
  • Foreslår at bevare B&W-hallerne på Refshaleøen som eventarena og industriminde ved at ombygge facaderne til 2.000 studieboliger.
  • B&W-hallerne blev bygget i 1950'erne til at svejse containerskibe i.
  • Den største af hallerne er 65 meter høj, 300 meter lang og på størrelse med ti parcelhusgrunde.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik