S-ordfører: København skal modtage flere LGBTQ-flygtninge

Efter seneste melding om at København godt kan tage imod flere flygtninge, foreslår socialordfører for Soc. dem. nu øget fokus på LGBTQ-flygtninge.

Efter Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard i weekenden udtalte, at København som kommune godt kan modtage flere flygtninge, har udmeldingen fået opbakning fra rød blok på Københavns Rådhus. 

En af dem, der kaster sig ind i debatten, er Socialdemokratiets socialordfører Laura Rosenvinge, der foreslår at København som mangfoldig hovedstadskommune fremadrettet bør modtage flere LGBTQ-flygtninge.

- I København har vi et stærkt LGBTQ-miljø, som tilbyder nogle langt bedre rammer for integrationen af LGBTQ-flygtninge end byer uden for hovedstaden, og derfor bør vi tilstræbe at modtage flere, forklarer Laura Rosenvinge.

Større chancer for integration i storbyen

I mere end 70 lande i verden er det ulovligt at leve som homoseksuel eller transperson, og for mange LGBTQ-personer er trusler, overgreb og frygt en konstant del af hverdagen. 

Det giver en ekstra tung bagage for LGBTQ-flygtninge, og derfor er det - ifølge Laura Rosenvinge - vigtigt at placere personen i netop den by, hvor det giver bedst mening.

- Diskriminationen følger ofte med ind på asylcentre og ud i deres hverdag, når de boligplaceres sammen med flygtninge, som ikke er LGBTQ-personer. De kommer nemt til at føle sig alene i mindre byer, hvor der ikke findes mange fællesskaber for LGBTQ-personer, og det gør altså integrationen betydeligt sværere, fortæller Laura Rosenvinge. 

Åbne arme og plads til mangfoldighed i København

Helt konkret mener socialordføreren, at man bør oprette et afskærmet bosted i hovedstaden, der udelukkende er til for LGBTQ-flygtninge. På den måde kan man skabe et sikkert fællesskab, hvor beboerne ikke skal frygte daglig diskrimination, mener hun. 

- København er en af de mest mangfoldige byer og vi har et stort LGBTQ-miljø, som jeg er sikker på bagefter vil stå klar med åbne arme for de her mennesker når de er klar til det, fortæller Laura Rosenvinge. 

Og efter at borgmesterens nylige udmelding om at København sagtens kan modtage flere flygtninge, håber socialordføreren, at man nu kan sætte specifikt fokus på de personer, som er flygtet på grund af seksualitet eller kønsidentitet. 

- Der er tydeligvis stemning for at vi kan tage flere flygtninge, så jeg har svært ved at se, hvorfor der ikke skulle være stemning for at gøre det vi er bedst til: nemlig at slå armene op for endnu mere mangfoldighed i København. 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik