S og SF vil bruge millioner på plejehjem

Socialdemokraterne og SF i København vil bruge hovedstadens andel af regeringens værdighedsmilliard på flere hænder i aftentimerne på byens plejehjem.

Regeringen afsatte i forbindelse med finansloven en milliard kroner, der var øremærket de ældre.

Københavns Kommune har fået 58 millioner kroner af pengene, der er blevet kaldt "værdighedsmilliarden".

Socialdemokraterne og SF i hovedstaden er gået sammen om et forslag, hvor 35 millioner kroner går til en ekstra medarbejder i to timer om aftenen på alle byens plejehjem.

- Vi skal lytte til de ønsker, de ældre selv har til deres liv. Regeringen og Dansk Folkeparti har bebudet, at de vil skære i kommunernes budgetter de kommende år, og derfor vil jeg prioritere, at vi gør alt, hvad der står i vores magt for at beskytte kernevelfærden for de svageste, siger overborgmester Frank Jensen.

- Det er tydeligt, at de ældre oplever medarbejdernes travlhed. Ikke mindst om aftenen. Med det her forslag sikrer vi, at de ældres ønsker i højere grad kan tilgodeses. Men selvom vi er glade for de 58 millioner kroner, så er der næste år minusvækst i kommunerne, og vi kan se frem til at skulle spare 100 millioner kroner i København på ældreområdet alene, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen.

Forhandlingerne i Københavns Borgerrepræsentation starter den 19. januar.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik