S og SF: Alt for mange unge får afslag

S og SF mener, at alt for mange unge får afslag på uddannelse. Derfor lover de 15.000 nye pladser.

      På trods af at der i år er optaget rekordmange unge på landets videregående uddannelser, er der ikke mange positive miner at spore hos oppositionen.      Her fokuseres der nemlig på de 7733 unge, der har fået afslag på deres ansøgning til landets universiteter. Socialdemokratiet og SF kritiserer regeringen for at smække for mange unge ude, hvad studieplads angår.
      SF's universitetsordfører og uddannelsesordfører, Jonas Dahl, er dybt forarget over, at regeringen med videnskabsministeren Charlotte Sahl-Madsen (K) og undervisningsministeren Troels Lund Poulsen (V) i spidsen lader tusindvis af unge blive afvist på de videregående uddannelser.
      For det er ikke første gang, mener han.
      - Charlotte Sahl-Madsen har nu siddet på hænderne to år i streg, som om alt var godt, mens tusinder af unge afvises. Det er et enormt svigt af de unge, som kun kan bunde i enten ligegyldighed eller inkompetence, siger han i en pressemeddelelse.
      Socialdemokraterne og SF vil afsætte to milliarder kroner frem mod 2020 i deres økonomiske plan "Fair Løsning" til at oprette nye studiepladser på både ungdomsuddannelser og de videregående uddannelser.
      Konkret skal det udmønte sig i 15.000 flere videregående uddannelsespladser.
      - I en krisetid, som nu, bliver alternativet til en uddannelse alt for let en plads i arbejdsløshedskøen, og så er det da bedre for alle parter, at de unge sikres den uddannelse, de så inderligt ønsker sig, siger videnskabsordfører hos Socialdemokraterne, Rasmus Prehn.
      Han mener, at det er utilfredsstillende, at regeringen ikke gør mere for at sikre en uddannelsesplads til de mange ansøgere, der rent faktisk har modet, gejsten og evnerne til at kaste sig ud i en videregående uddannelse.
      Det samlede optag på universiteternes bacheloruddannelser er i 2011 på 25.548 studerende, hvilket er 2518 flere end i 2010, der i forvejen var rekordår.
      /ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik