S-medlem står over for eksklusion efter kineserballade

Kredsformand forbereder en eksklusion af Fuat Yalan, da han nægter at gå frivilligt efter krænkende udtalelser.

Den omstridte S-politiker Fuat Yalan havde til klokken 18 tirsdag aften til frivilligt at melde sig ud af den socialdemokratiske byrådsgruppe i Helsingør.

Ifølge kredsformand Vibeke Schmidt er den udmeldelse ikke kommet, og derfor indkalder hun partiforeningens medlemmer til en ekstraordinær kredsgeneralforsamling med henblik på at ekskludere Fuat Yalan.

- Jeg er rigtig ked af det.

- Jeg kan jo ikke tvinge ham til noget, så vi er desværre kommet i denne situation, siger Vibeke Schmidt til Jyllands-Posten.

Ultimatummet kommer efter, at Fuat Yalan blandt andet har sagt, at "hvis der stod en kineser lige foran mig nu, ville jeg skyde ham".

- Jeg håber, det bliver 140 grader, og alle kinesere bliver brændt, så er verden fri for det kineserlort, skrev Fuat Yalan også på Facebook for nylig.

Til trods for at den kontroversielle politiker Fuat Yalan er uønsket hos Socialdemokraterne i Helsingør, har han ikke selv planer om at forlade partiet.

En enig kredsbestyrelse besluttede ellers mandag at bede politikeren om at træde ud af den socialdemokratiske byrådsgruppe.

Udtalelserne fra den omstride S-politiker fik de lokale socialdemokrater til at reagere.

- Det er så voldsomme udmeldinger, der strider imod vores socialdemokratiske værdier, at vi derfor mener, at Fuat Yalan ikke kan repræsentere vores parti, skrev kredsformand Vibeke Schmidt i en pressemeddelelse mandag.

Om to uger bliver den ekstraordinærer generalforsamling afholdt i kredsbestyrelsen, som skal afgøre Fuat Yalans fremtid.

Det er ikke første gang, at Yalan optræder med kontroversielle udmeldinger i medierne. Han har kaldt Israel for et terroristland og i 2002 sagt, at han skammer sig over at være socialdemokrat.

Han har desuden været på listen over de byrådspolitikere i landet med mest fravær i 2008.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Bispeparken

playFandt 22 beboere med uddannelse fra udlandet - nu ryger boligområde af ghettoliste

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere