S klar til at opgive betalingsring

En alvorlig krise mellem Socialdemokraterne og SF har kastet betalingsringen så højt op i luften

Det er nu uklart, om den stærkt omdiskuterede ring trods statsministerens løfter overhovedet bliver til virkelighed.
Det skriver Politiken tirsdag.
Socialdemokraternes top er parat til helt at droppe betalingsringen og satse på at finde pengene til at imødekomme SF's ønske om billigere billetter i den kollektive trafik på anden vis. Det erfarer Politiken fra flere kilder i og omkring regeringen.
Socialdemokraterne mener, at betalingsringen er blevet så belastende for regeringen, at der nu er forslag på bordet, som skaffer penge til billigere kollektive billetter, uden at der etableres en betalingsring. Regeringstoppen skal diskutere forslagene på et krisemøde her til morgen.
Løsningen kan f.eks. være ved at hæve taksterne på fartbøder eller andet, som ikke nødvendigvis tager hensyn til ønsket om mindre trængsel eller bedre miljø.
På den måde kan SF få billigere billetter og Socialdemokraterne ro i baglandet. Under alle omstændigheder ønsker S en stærkt amputeret udgave af betalingsringen i forhold til den model, der er beskrevet i regeringsgrundlaget.
Ifølge Politikens oplysninger er det dog fortsat SF's ønske, at der kommer en betalingsring, og derfor er fronterne trukket særdeles hårdt op.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik