S: Kæmpe tilbageskridt at droppe hurtigtog

Socialdemokraterne er yderst utilfredse med Venstres skepsis over for planerne om hurtigtog i Danmark.

I en ny bog skriver regeringspartiets trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, at den såkaldte timemodel simpelthen bliver for dyr at gennemføre. Særligt den sidste etape mellem Odense og Århus vil være en særdeles bekostelig affære, mener Lorentzen.

Men den tilgang til planerne for togtrafikken giver den socialdemokratiske trafikordfører, Magnus Heunicke, ikke meget for.

- Det er et kæmpe tilbageskridt for den kollektive trafik og samtidig et løftebrud fra regeringen. Det står direkte i trafikforliget, at det er målet, vi arbejder hen imod, siger han om hurtigtogprojektet.

Projektet skal forkorte rejsetiden til en time mellem København og Odense, Odense og Århus samt Århus og Aalborg.

Over for TV2 News forklarer Kristian Pihl Lorentzen, at holdningerne i bogen er hans personlige og ikke nødvendigvis et udtryk for Venstres politik.

En "mere end almindelig kreativ" udlægning, lyder det fra Magnus Heunicke, der frygter, at Venstre er ved at skrinlægge planerne om hurtigtog mellem Danmarks fire største byer.

- Det er meget vigtigt, at vi fastholder en langsigtet investeringsstrategi for jernbanen, mener den socialdemokratiske ordfører.

I bogen "Hvor der er vilje, er der vej" påpeger Kristian Pihl Lorentzen desuden, at man overser provinsbyer som Vejle og Fredericia med projektet. Det argument forstår Heunicke ikke spor af.

- Det er ikke rigtigt. De personer, der står på lige der, vil have yderligere kapacitet på skinnerne. Der vil være mulighed for hurtigere tog for dem, der får frigivet kapacitet, siger Heunicke.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik