S frygter, at flere undlader indberetninger

Et officelt brev er på vej fra Københavns Kommune til Rådmandsgade Skole i København. Men et brev er ikke tilstrækkeligt, mener socialdemokraternes socialordfører på Christiansborg, Mette Frederiksen:

Brevet skal indskærpe over for skolen, at det er lovpligtigt at indberette til de sociale myndigheder, hver gang man opdager, at børn er udsat for vold i hjemmet.

Skolen har ikke fortalt de sociale myndigheder, at den vidste, at to tredjedele af eleverne i 2. klasse blev slået derhjemme, skriver Politiken.

- Jeg mener ikke, at det er nok. Jeg mener jo sådan set også, at vi allesammen bør være meget bekymrede over denne her sag. For hvis tallene er så grelle på Rådmandsgades Skole i København, så er der tilsvarende grwlle tal på andre folkeskoler og i andre børnehaver og fritidshjem, siger hun.
Men det er formand for foreningen Skolelederne, Anders Balle, ikke enig i:
- Generelt set tror jeg da, at skolerne er gode nok til at indberette, men det giver mig da alligevel anledning til at sige, at vi skal skærpe opmærksomheden omkring det.
Skolen valgte - i stedet for at indbette de mange tilfælde - at tage en snak med forældrene. Det belønner undervisningsminister Bertel Haarder i dag.
- Det er prisværdigt. Metoden er den helt rigtige, og jeg håber at flere vil følge den og gå i dialog, hvis de oplever sådanne problemer.
Han understreger dog samtidig, at skolen har pligt til at indberette volden til kommunen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Snorre Byrial Pedersen

playJulegaver til hjemløse er et hit – sådan kan du hjælpe

vask

Robotter skal gøre sengene rene på hospital

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere