S bakker DF op: Vil give asylansøgere udgangsforbud om natten

Unge asylansøgere bør have udgangsforbud. De må ikke overfalde folk, siger den socialdemokratiske retsordfører Trine Bramsen.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) skal sikre, at unge asylansøgere fra ikke kan løbe rundt om natten og overfalde tilfældige, som det skete natten til lørdag ved Christiansborg.

quote Det er en meget stor overraskelse for mig, at der ikke for længst er strammet på vilkårene for unge asylansøgere. Det går simpelt hen ikke. 

Trine Bramsen, retsordfører, Soc.dem.

Det siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, til Ritzau.

- Vi skal sørge for, at de ikke frit kan bevæge sig rundt om natten. Det er en meget stor overraskelse for mig, at der ikke for længst er strammet på vilkårene for unge asylansøgere. Det går simpelt hen ikke. De kan løbe ud midt om natten uden opsyn i asylcentret, hvor de befinder sig.

I kølvandet på overfald i København

Udmeldingen kommer efter at seks unge marokkanske drenge i alderen 12 til 16 år overfaldt et par på 19 og 24 ved Christiansborg natten til lørdag. De seks er alle asylansøgere og er sigtet for røveriforsøg og grov vold.

Politiet har lørdag løsladt de seks marokkanske asylansøgere.

Tre er mindreårige under den kriminelle lavalder på 15 år. Politiet har ikke grund til at kræve dem fængslet. Politiet kan ikke fastslå deres rolle.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, vil give asylansøgere udgangsforbud. Trine Bramsen tænker samme tanker.

- Handler også om at beskytte dem

Skal Gribskov-lejren, hvor drengene bor, sørge for det?

- Inger Støjberg har, som landets øverste minister for udlændinge og integration, ansvaret for, at procedurer og regler er i orden, siger Trine Bramsen.

Efter uro på centre i Langeland ventede hun, at Støjberg havde gennemført stramninger for unge asylansøgere.

- Det handler jo også om at beskytte de unge, siger Trine Bramsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik