Rygter om sms'er førte til ung mands død

Offer for dødsvold var bange og mente, at han var lokket i baghold på stisystem ved Tingbjerg.

Det var løs snak om indholdet af nogle sms-beskeder, som førte til, at en 20-årig mand sidste efterår mistede livet efter et råt overfald nær Tingbjerg i København.

En af de unge, der overfaldt Ali Hassan Agha med hårde knytnæveslag og spark, forklarer under nævningesagen mandag på Frederiksberg, at han egentlig bare ville tale med Agha den sene nat i oktober.

Den 19-årige OJ har en forlovet, der kendte Ali Hassan Agha, der var pædagogstuderende og også havde optrådt som rapper.

OJ havde fra andre hørt, at Ali havde sendt beskeder til kæresten med et nedsættende indhold om ham.

- Det var noget med, at jeg ikke var god nok, forklarer OJ.

Han er en lille tætbygget fyr, der ofte træner. Han afviser, at han var jaloux på grund af venskabet mellem kæresten og Ali Hassan Agha.

- Jeg ville til bunds i det, fortæller ham om årsagen til, at han en sen aften tilfældigt fik den ønskede kontakt til Ali.

Ønsket var, at Ali, den forlovede og han selv skulle få talt ud om beskederne. Men det endte grueligt galt på en sti mellem Mørkhøj og Tingbjerg.

Den aften kørte OJ, der er irakisk statsborger, og som risikerer udvisning på grund af sagen, som så mange andre gange rundt med sine tre venner i en brors varebil, selv om han ikke havde kørekort.

Tilfældigt lykkedes det at få fat i Ali, der blev vækket, og som var indstilet på at følge med til det natlige møde.

- Der var en meget god stemning i bilen, han fik lov til at ryge, fortæller OJ.

Ved Tingbjerg blev der gjort holdt efter midnat. OJ ringede på hos kæresten, der kom med uden for. Men da OJ kom hen til sine tre venner og Ali, hørte han danske og arabiske bandeord.

Ali var bange og mente, at han var lokket i et baghold. Ifølge OJ skubbede Ali først til ham.

- Så røg vi i fysisk kontakt. Jeg gav ham adskillige knytnæveslag i hovedet. Jeg slog meget hårdt, beretter OJ på en nøgtern måde. Han fortsatte med at sparke offeret, da det var kommet ned at ligge.

Tilfældigt kom en cyklist forbi på stien. OJ brugte ikke sin egen, men cyklistens mobiltelefon for at ringe efter hjælp.

"Jeg tror fucking, at han dør," sagde han til 112. Men han og kammeraterne ventede ikke på, at ambulancen kom frem. De flygtede i varebilen. Kort efter skiftede OJ også mobiltelefon.

Han og to andre af de tiltalte erkender vold i mindre omfang, men nægter sig skyldige i vold med døden til følge. Dommen ventes afsagt i den kommende uge.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik