Ryanair-konflikt kan først indledes om to uger

Teknikaliteter betyder, at der skal sendes nye konfliktvarsler til Ryanair. Blokade kan indledes om 14 dage.

Egentlig havde fagbevægelsen håbet at kunne indlede konflikt mod det irske luftfartsselskab Ryanair fra på tirsdag. 

Men selv om Arbejdsretten i sin afgørelse onsdag gav Serviceforbundet - der blandt andet organiserer kabinepersonale - medhold i at kunne bruge dette kampskridt i kampen for en overenskomst, må en blokade vente nogle uger.

 

Arbejdsretten har nemlig fundet, at formalia ikke var overholdt i det oprindelige konfliktvarsel, og derfor skal der fremsendes et nyt. Det forsinker processen en smule.

 

- Vi afsender hovedkonfliktvarsel i morgen (torsdag, red.), og så anmoder vi samtidig de øvrige LO-forbund om at indgå sympatikonflikt.

 

- Der går formentlig cirka 14 dage, før en blokade kan træde i kraft, siger John Dybart, der er formand for Serviceforbundet.

 

Spørgsmålet er så, om der til den tid overhovedet er noget at blokere, for Ryanair har truet med, at man ville droppe sin base i København igen, hvis sagen ikke gik selskabets vej.

 

Det betyder i praksis, at selskabets fly i stedet for at flyve ud fra København begynder dagen på en anden base, og at flyvningerne på den måde i stedet vendes om.

 

Sker det, bortfalder konfliktretten, fordi de ansatte så ikke længere har udgangspunkt i Danmark.

 

- Nu må vi se, om Ryanair overhovedet flytter. Men vi har under alle omstændigheder fået statueret, at uanset at man er et udenlandsk selskab, som etablerer sig i Danmark, så skal man følge den danske model, siger LO's næstformand, Lizette Risgaard.

 

Hun slår fast, at man til enhver tid er klar til at gå i dialog med Ryanair om at indgå en overenskomst for de ansatte, der er tilknyttet basen i Danmark.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Københavns lufthavn

Lufthavnen fyrer igen medarbejdere

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Boligpriser

Stigende boligpriser er blevet førstegangskøberes mareridt - få boligøkonomens bedste råd her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere