Ryanair: Drop blokade og vi bliver

Hvis den danske fagbevægelse afvarsler sin blokade i Kastrup, er Ryanair klar til at blive i København.

Det irske lavprisselskab Ryanair ser ud til at være klar til at blive i København og ikke flytte sin base som ellers tidligere meddelt, hvis fagbevægelsen afvarsler sin blokade.

Det fremgår af en meddelelse fra flyselskabet, der er præsenteret i forbindelse med et pressemøde i København tirsdag eftermiddag.

- Ryanair kan i dag bekræfte, at det har skrevet til den danske fagbevægelse med et tilbud om at omvende dets planlagte lukning af en af sine baser i København 14. juli, hvis den danske fagbevægelse tilbagetrækker sin trussel om at engagere sig i sympatiblokader mod Ryanairs fly fra 18. juli, skriver selskabet.

I samme meddelelse udtaler flyselskabets administrerende direktør, Michael O'Leary, at Ryanair gerne vil beholde sin base i København sammen med de job, der er tale om.

Det var oven på flyselskabets nederlag til Serviceforbundet i Arbejdsretten i sidste uge, at Ryanair meddelte, at det ene fly, som er tilknyttet København, ville blive flyttet.

Men den besked giver man ikke noget for i Serviceforbundet, der anlagde sag og vandt den mod Ryanair i sidste uge i Arbejdsretten.

- Det her er simpelthen tomme trusler fra Ryanairs side, siger forbundsformand for Serviceforbundet John Dybart, der kun kan forestille sig en afblæsning af konflikten, hvis Ryanair indgår en overenskomst.

- Jeg forholder mig på den måde, som man altid gør i fagbevægelsen: Hvis man ikke kan blive enige om en overenskomst, så iværksætter vi konflikten, siger John Dybart og tilføjer:

- Vi har sagt til Ryanair, at det var en idé, at vi forhandlede. For hvis vi kunne blive enige, så var der ingen konflikt.

Men for nuværende er der ikke noget, der tyder på, at de to parter kommer hinanden i møde.

Følger Ryanair selskabets varslede plan om at flytte aktiviteterne ud af København, skal selskabet fra 14. juli og fremefter have base i Kaunas i Litauen og herfra betjene en ny rute mellem Litauens næststørste by og den danske hovedstad.

Flytningen vil betyde, at selskabet undgår at skulle forhandle overenskomst for de ansatte, der lige nu er tilknyttet basen i København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik