Ruster sig til valg: Her er Københavns borgmesterkandidater

Med godt et år til kommunalvalget er partierne i fuld gang med at udpege kandidater til overborgmesterposten i København. Se hvem her.

Det trækker op til valg. Selvom der er mere end et år til kommunalvalget den 21. november 2017, så ruster partierne på Københavns Rådhus sig nu til kamp.

Flere partier har allerede udpeget deres bud på en kommende borgmester i Københavns Kommune, mens andre står over for skæbnesvangre kampvalg.

Socialdemokraterne
Hos Socialdemokraterne er man godt tilfredse med manden i spidsen for både partiet og kommunen, overborgmester Frank Jensen. Han er allerede godkendt som Socialdemokraternes borgmesterkandidat i 2017. 

Venstre
Venstre derimod står i aften over for at skulle vælge deres kvinde på posten, og her er der lagt op til et dramatisk kampvalg. Venstres bestyrelse håber nemlig at få valgt den relativt ukendte erhvervskvinde Cecilia Lonning-Skovgaard som overborgmesterkandidat fremfor den erfarne stemmesluger og Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev.

Enhedslisten
Enhedslistens markante Teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell, som er elsket og hadet for sin glæde for cyklende københavnere og sin aversion mod privatbilister, falder for partiets rotationsprincip og kan ikke genopstille. Processen med at finde hans afløser er endnu ikke startet. 

 SF
En anden kendt venstreorienteret borgmester stopper også ved valget. Det er SF'er og Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen, der har valgt ikke at genopstille. 

- Jeg tror ikke, at det er sundt for demokratiet, når vi politikere sidder for længe på vores taburetter. Der er brug for rotation, skriver hun. 

Hendes afløser bliver 27-årige Sisse Marie Welling, der er partiets budgetordfører på rådhuset. 

Dansk Folkeparti
Kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, står relativt sikkert til at blive Dansk Folkepartis spidskandidat. Ingen har meldt sig som modkandidat på nuværende tidspunkt, men han skal vælges officielt på et møde til februar, før hans plads øverst på DF's liste er sikret. 

Konservative
Hos Konservative trækker det heller ikke op til kamp. Her indstilles nuværende medlem af borgerrepræsentationen og gruppeformand Jakob Næsager som den konservative borgmesterkandidat.  

Alternativet
Alternativet har ikke tidligere været på valg ved et kommunalvalg, men partiet trak imponerende stemmetal ved seneste folketingsvalg, hvor de f.eks. fik 17.9 procent af stemmerne på Nørrebro. Liste Å sætter deres hold til det første møde de kommunale vælgere på et møde den 26. oktober. 

Radikale
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev er et godt bud på de radikales kandidat til overborgmesterposten efter 2017. Den radikale kandidat skal officielt vælges på et møde den 19. november, og det er endnu uvidst, om der er nogen, der vil udfordre Anna Mee Allerslev.

Liberal Alliance
Liberal Alliance har haft en hård indeværende valgperiode. Flere medllemer har forladt deres pladser i borgerrepræsentationen. I morgen den 21. september ser de frem mod en ny valgperiode, når de sætter deres hold til kommunalvalget 2017. Her stiller to udefra op til posten, nemlig Danny K. Malkowski, der lige nu sidder som stedfortræder for Laura Lindahl i Folketinget, og tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom, Alex Vanopslagh. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik