Russisk førsteelsker kommer ensom isbjørn til undsætning

Københavns Zoo's hun-isbjørn har længe ventet på en ny fyr at boltre sig med. Nu gør en ny russisk isbjørn kur til hende.

En russisk førsteelsker har sat sine poter på dansk jord.

quote Det er ligesom med menneskers kærlighedsliv, der er ikke nogen garanti for noget som helst.

Mads Bertelsen, dyrlæge ved Københavns Zoo

Der er tale om den russiske isbjørnen Nord, der længe har været ventet i Københavns Zoo.

Hun-isbjørnen Noel har nemlig været alene i sin hule, siden hendes tidligere mage, Ivan, forlod hende til fordel for Skandinavisk Dyrepark på Djursland.

Nu er hendes nye mage endelig ankommet til Danmark, men Noel må vente lidt endnu på at se sin nye flamme.

Inden mødet skal Nord nemlig akklimatiseres og vænne sig til det dejlige danske forårsvejr.

Isbjørne-kærlighed er lige så uforudsigelig som menneskers

Men ligesom det er svært at forudse menneskers forelskelse, er det heller ikke sikkert, at Noel og Nord falder pladask for hinanden og laver isbjørneunger til Zoo: 

- Det er ligesom med menneskers kærlighedsliv, der er ikke nogen garanti for noget som helst, men vi håber da på, at det passer bedre i anden omgang, siger Mads Bertelsen, der er dyrlæge ved Københavns Zoo.

Isbjørnen Ivan, der tidligere boede i hule med Noel, var så dårligt et match for isbjørnehunnen, at han måtte sendes væk. Sådan beskrev Zoo's videnskabelig direktør, Bengt Holst, deres parforhold i oktober: 

- Vores isbjørne matcher ikke socialt. De kan simpelthen ikke lide hinanden, og især vores hunbjørn prøver at undgå hannen. Og det er et problem. Hun svømmer ofte frem og tilbage i anlægget, fordi hun føler sig presset, sagde han.

Vi krydser fingre for kærlighed vil opstå mellem dette par, når sprogbarrieren er brudt - og måske bliver der plads til et nyt kuld isbjørneunger.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik