Rumænske mænd udvises for gruppevoldtægt

Tre rumænske flaskesamlere er af Retten på Frederiksberg blevet idømt tre års fængsel samt udvisning af Danmark for altid.

Tre rumænske flaskesamlere blev tirsdag dømt skyldige i gruppevoldtægt.

Dommen faldt i Retten på Frederiksberg.

Mændene, der gennem hele forløbet nægtede sig skyldige, blev hver idømt fængsel i tre år og udvisning for bestandig for at have gruppevoldtaget en ung udvekslingsstuderende.

Til en udendørsfest på Copenhagen Business School (CBS) på Frederiksberg var de tre mænd mødt op for at samle flasker.

Det endte dog med at blive alt andet end pantsamleri. De tre mænd på henholdsvis 32, 46 og 57 år voldtog i forening en 20-årig irsk kvinde, der var flyttet til Danmark blot en uge forinden.

Anklager Sidsel Klixbüll oplyste i sin procedure, at hun gik efter en fængselsstraf på tre år og seks måneder samt udvisning af landet for alle tre mænd.

- Dommeren lagde vægt på vidneforklaringer og de tekniske beviser, så jeg er tilfreds, sagde hun til Ritzau efter domsafsigelsen.

Mændene var taget hen til græsarealet for at samle flasker, men begyndte hurtigt at drikke tæt. De mener selv, at de drak omkring tre-fire flasker vodka samt en masse øl i løbet af dagen.

Bølgerne har tidligere gået højt til retsmøderne, hvor den 46-årige nu dømte mand flere gange har råbt op.

Tirsdag var ingen undtagelse, og dommer Karen Moestrup Jensen var tæt på at smide manden ud af retssalen, da tolken noget modvilligt måtte oversætte en række stødende ytringer, som den 46-årige mumlede til anklageren.

Til sidst endte det da også med, at den 46-årige blev ført ud af retssalen, da han på et tidspunkt begyndte at give lyd fra sig igen.

Politiets efterforskning viste, at den 32-årige mands dna var på den 20-årige kvindes inderlår. Ifølge anklageskriftet holdt den 46-årige og den 57-årige kvinden, mens den 32-årige mand fuldbyrdede voldtægten.

Den 32-årige modtog dommen, den 57-årige ankede, mens den 46-årige har bedt om 14 dage til at tænke over, om han vil anke.

Tidligere i sagen har den forurettede vidnet for lukkede døre, mens en vagtmand, der fandt de tre mænd og kvinden, også har afgivet forklaring.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik