Rumænsk ægtepar begik tricktyverier mod ældre damer

Retten i Roskilde har fredag dømt et rumænsk ægtepar for i alt 15 tyverier af dankort og efterfølgende brug. Alle tyverier blev begået mod ældre damer.

Et rumænsk ægtepar blev i dag idømt ni måneders fængsel for i alt 15 tyverier, som alle blev begået mod ældre damer.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Ægteparret kom til Danmark i juni 2014 og indledte efter kort tid de kriminelle aktiviteter, som de nu er blevet dømt for. De mange tyverier blev begået i løbet af en fem-måneders periode, og ægteparret fik et samlet udbytte  på omkring 290.000 kroner.

- Der er tale om meget professionelt udførte tyverier. Det er i den forbindelse naturligvis skærpende, at der er tale om et større antal forbrydelser og særligt, at man har målrettet sin kriminalitet mod værgeløse ældre mennesker i den hensigt at skaffe sig selv hurtige og nemme penge. Derfor er det også meget tilfredsstillende, at det nu er lykkedes at få dem stillet til regnskab for deres handlinger, udtaler anklagerfuldmægtig Henrik Smedegaard i pressemeddelelsen.

De to gerningsmænd begik forbrydelsen på omtrent samme måde hver gang. De udvalgte sig et let offer i en købmand, hvorefter det under køen til betaling lykkedes for ægteparret at aflure offerets pinkode.

Efterfølgende henvendte den ene af parterne sig til offeret uden for butikken, og distraherede de ældre damer med spørgsmål, mens den anden eller en tredje medgerningsmand lykkedes med at stjæle betalingskortet.

Kort efter blev de stjålne kort brugt i både butikker og hæveautomater.

Strafudmålingen blev udmålt som et tillæg til en lignende dom, som parret modtog i Norge i 2015, hvor det rumænske ægtepar blev idømt henholdsvis 11 måneders fængsel og 13 måneders fængsel.

På den baggrund blev tillægsstraffen fastsat til ni måneders fængsel. Desuden blev rumænerne udvist af Danmark med indrejseforbud i seks år, ligesom de skal betale erstatning til ofrene for tyverierne.

- Strafniveauet i Danmark for forhold af den her karakter og i det antal ligger på omkring halvandet års fængsel. Retten skulle imidlertid vurdere sagen set i sammenhæng med den dom, som det rumænske ægtepar fik i Norge. Her fandt retten altså, at en tillægsstraf på fængsel i 9 måneder var passende, siger anklagerfuldmægtig Henrik Smedegaard og fortsætter:

- Det er et godt resultat og meget tilfredsstillende, og der er i det hele taget stor grund til at glæde sig over, at politiet både i Norge og Danmark har været i stand til opklare sagerne sådan at ægteparret kunne blive dømt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik