Foto: TV 2 Lorry

Rumænere stjal tandbørster - udvist

De var lige kommet til Danmark - og straks begyndte tyverierne

Det var ikke et kæmpetyveri - men det var så professionelt, at dommen blev hård og kontant.

To rumænere - en 32-årig mand og en 19-årig kvinde har fået en dom på tre måneders fængsel og udvisning i seks år efter tyverier i fire forskellige Kvicklyer - i Farum, Frederiksværk, Frederikssund og Ringsted.

Alle steder gik de efter mascara, barberskrabere - og tandbørstehoveder, som efter planen skulle sælges på det sorte marked. Fremgangsmåden var den samme - i et prøverum fjernede tyvene magnetstriberne fra de varer, de ville stjæle - og smuttede. Men de blev anholdt kort tid efter - og nu er dommen faldet.

-Det er et vigtigt signal Retten i Hillerød sender med denne dom, normalt gives der lavere straffe for butikstyverier, men på grund af det professionelle tilsnit, den betragtelige værdi af det stjålne, og at de tiltalte kun lige var kommet til Danmark, da de begik første tyveri, fik de en hård straf og en udvisning” udtaler anklagerfuldmægtig Caroline Sophia Tarrow.

De dømte rumænere var lige ankommet til Danmark, da de begik det første tyveri. En tredje mistænkt i sagen er stadig på fri fod.