Rudersdal-borgmester: Godt de fik en hård dom

Tre og et halvt års fængsel, bøder på 390.000 kroner, krav om betaling af erstatning på én million kroner samt en betinget udvisningsdom. Det skriver Fagbladet 3F.

Det er den samlede straf til to serbiske rengøringsbosser, som tirsdag blev dømt for blandt andet grov økonomisk udnyttelse af to rumænske rengøringsfolk. Rumænerne har for en meget lav løn gjort rent på offentlige institutioner i Rudersdal Kommune, som har udliciteret rengøring til Danmarks næststørste rengøringskoncern, Forenede Service.

Rudersdal Kommunes borgmester Jens Ive (V) er tilfreds med dommen:

- Det er rigtigt godt, at de har fået en hård dom, siger Jens Ive til Fagbladet 3F og tilføjer:

- Og her kan jeg forstå, at man har skærpet straffen mest muligt. Det kan jeg fuldt ud tilslutte mig.

Fagbladet 3F har tidligere afsløret andre sager fra Rudersdal Kommune, hvor rengøringsfolk ikke har fået korrekt løn for arbejde for Forenede Service. Samt sager, hvor der er foregået tyverier på kommunens institutioner, hvor rengøringen er eller har været udliciteret til Forenede Service.

Er I tilfredse med Forenede Service?

- Det er vi jo ikke. Og vi har også sanktioneret ganske hårdt over for Forenede Service både på omfang af kontrakter og den erstatning, de ifaldt i forhold til Rudersdal Kommune, siger Jens Ive og fortsætter:

- Vi har også sagt, at hvis vi opdager, at der bliver brugt underleverandører en anden gang, eller der er personale, der ikke er uniformeret, så er der ikke flere chancer. Så må vi hæve kontrakten med de konsekvenser, det kan have. Det har vi været meget tydelige omkring, siger borgmesteren, der mener, at Rudersdal Kommune har en intensiv kontrol.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation rives ned: Politikere enige om at flytte station

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere