RUC får 20 millioner: Skal samle viden om VR-læring

Roskilde Universitet skal stå i spidsen for at samle al viden om brug af virtuel læring fra folkeskole til Ph.d.-niveau.

I Trekroner klapper rektor Hanne Leth Andersen i hænderne.

Det skyldes, at Roskilde Universitet har modtaget 20 millioner kroner i særligt tilskud til et projekt, der er udstedt af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Det skriver Dagbladet Roskilde.

Projektet, der starter i 2018 og slutter i 2019, går ud på at udvikle virtuelle læringsteknologier og kortlægge, hvordan teknologierne bruges bedst muligt i fremtidig undervisning. 

- Det kan blive et meget ambitiøst projekt, som vi er rigtigt glade for at skulle sætte os i spidsen for. Der er behov for at indsamle noget af al den viden, der er om virtuel læring i Danmark, siger Hanne Leth Andersen til Dagbladet Roskilde.

Foruden de 20 millioner kroner, som staten bidrager med, er det RUCs ambition at finde penge i budgettet til at bidrage til projektet. Desuden vil universitetet søge fondsmidler til projektet.

- Vi ser det her som et udviklingsarbejde, som skal skabe overblik. Der foregår rigtig meget. Det er vigtigt at dele den viden, ildsjælene går rundt med på skoler, gymnasier, universiteter og andre uddannelsesinstitutioner, siger Hanne Leth Andersen til Dagbladet Roskilde og tilføjer:

- Samtidig er det også vigtigt at få belyst, hvad der rent faktisk ender i læring, og hvad der bare er leg eller sjovt, men som ikke har nogen læringseffekt. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik