Røvere udvist efter millionkup

Årelange fængselsstraffe til de tre svenske mænd, der begik røveri mod en pengetransport i Holte. En fjerde mistænkt skal udleveres fra Zagreb.

Når fængselsstraffen er afsonet, skal tre pengetransportrøvere udvises af Danmark for bestandigt.

Sådan lød dommen, da Retten i Lyngby onsdag fandt de tre svenske mænd skyldig i at have røvet omkring en million kroner fra en pengetransport i Holte i marts sidste år.

To af de dømte fik tre års fængsel, mens den tredje - der begik røveriet mens han var prøveløsladt - fik fire et halvt år bag tremmer.

Det lykkedes ret hurtigt politiet at få fat i den lange ende. Et kvikt vidne så, at røverne skiftede bil, og flugtbilen blev senere stoppet på havnen i Helsingør, da den ene af de nu tre ville tilbage til Sverige.

I første omgang forklarede han, at han havde været i Danmark for at spille på kasino. Men efterforskningen førte alligevel politiet frem til tre andre mistænkte. Ud over dem, der fik dom onsdag, er en fjerde mand anholdt i Zagreb, hvor han i øjeblikket venter på at blive udleveret.

Udbyttet fra røveriet er aldrig dukket op.

I flere andre sager om opsigtvækkende røverier, er det også svenskere, der er mistænkt.

- Sagen bekræfter, at svenskere rejser over landegrænsen for at lave røverier, som vi ikke ser hver dag her i landet, siger vicepolitiinspektør Henning Svendsen.

Som resultat af sagen fra Lyngby har Nordsjællands Politi i dag dannet et såkaldt Joint Investigation Team, hvor politifolk og anklagere fra Danmark og Sverige har fast kontakt om grænseoverskridende sager.

- Det betyder, at når vi får en kendelse på eksempelvis en ransagning ved en dansk domstol, så kan vi sende den direkte til effektuering i Sverige. Før skulle vi omkring det svenske retsvæsen først, siger Henning Svendsen.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik