Rotterne vrimler frem til efteråret

Det er "nærmest gået amok" i de seneste måneder, lyder det Københavns Kommune om de ulækre skadedyr.

Oktober er højsæson for rotter, og de små kræ har i den grad allerede gjort deres indtog i de danske hjem.

Faktisk tyder meget på, at skadedyrsbekæmperne har mere at se til end tidligere år, skriver metroXpress.

- Vi har allerede mere at lave end normalt, så alt peger i retning af, at vi får rigtig meget at lave denne rottesæson, siger formand for Brancheforeningen for Skadedyrsbekæmpere, Claus Schultz, til avisen.

- For vi har end ikke set toppen endnu. Det er først, når de kolde nætter for alvor slår ind, at vi får rigtig travlt, tilføjer han.

Claus Schultz forklarer, at det særligt er i byerne, der har været en stigning i antallet af rotter. Og det har man i den grad oplevet i København.

- Generelt har det været et rigtig godt år med kun få rotter, men de seneste to måneder er det nærmest gået amok, siger Morten Otkjær, der er områdechef for Skadedyrsområdet i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Mortalin, der klarer skadedyrsbekæmpelse i blandt andet Odense Kommune, oplever også, at der er kommet flere anmeldelser fra borgere, der har set rotter.

Og problemet spreder sig også til vest for Lillebælt. Så selv om Aarhus Kommune endnu ikke har mærket højsæsonens pres for alvor, er der andre, der har.

- Antallet af rotteanmeldelser er mange for tiden, og de ser helt klart ud til at overstige sidste år, siger Nikolaj Wulff-Hansen, der er afdelingschef hos ISS's skadedyrssikring, der primært arbejder i Midtjylland og på Fyn.

- Uden at jeg vil gå i detaljer omkring konkrete antal anmeldelser og dermed antallet af rotter i de enkelte kommuner, kan jeg dog helt klart bekræfte den tendens, vi ser lige nu, siger han.

MetroXpress har været i kontakt med flere andre skadedyrsbekæmpere, der melder om den samme udvikling.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik