Rotter i plejecenter

To køkkener i plejecenter Arresødalparkens leve-bo enheder har i en periode været lukket på grund af rotter. Plejepersonalet opdagede rotter i området og afføring i køkkenet, og på den baggrund er to køkkener nu lukket ned, indtil de små gnavere er fjernet ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Også to tomme afdelinger har haft besøg, siger plejehjemsleder på Arresødalparken Lone Sorth Anderskou.
- Det er rigtigt ærgerligt, men nu har vi taget alle de forholdsregler, man kan. Vi har lukket køkkenerne og laver nu mad i cafékøkkenet. Vi har også haft rottespecialister ude, samt bygherren og kommunen, og de har sat alle mulige aktiviteter i gang for at fjerne rotterne, siger plejehjemslederen, der dog kan glæde sig over, at ingen af beboerne eller personalet har følt sig generet af rotter.
For at komme problemet til livs har man opsat intelligente rottefælder i alle kloakkerne i området, og de to berørte køkkener holdes lukket, indtil Fødevarestyrelsen siger god for hygiejnen igen.
Beboerne sulter ikke af den grund. Maden bliver i stedet tilberedt i centerets cafékøkken, som er helt fri for firbenede dyr, forsikrer plejehjemslederen. I november havde plejehjemmet også et mindre rotteproblem i en af de to ubeboede afdelinger. Problemet blev hurtigt løst, men det har ikke fraholdt rotterne fra at vende tilbage.
Plejecentret har i alt seks boenheder, fire beboede og to tomme, og kan rumme 60 ældre ved fuld udnyttelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik