Roskildes ny moske 1,5 mio. kr. fra målet

Pengene har ikke ligget så løst i lommerne på Roskilde Kulturforenings medlemmer, som formanden havde ventet. Dermed er starten på byggeriet af Roskildes nye moske blevet udskudt flere gange.      

 Tilbage i 2009 regnede formand Tuncay Yilmaz med at byggeriet kom i gang i sommeren 2010, men han går stadig og venter på det første spadestik.

- Finanskrisen har gjort det noget sværere at rejse de penge, vi skal bruge for at komme i gang. Der er ingen tvivl om, at også vores medlemmer holder på pengene. Men jeg har en forhåbning om, at vi kan bygge til maj eller juni, siger Tuncay Yilmaz til DAGBLADET Roskilde.
     
Det er indtil nu lykkedes at skrabe 3,5 millioner kroner sammen fra de 700 medlemmer af Roskilde Kulturforening, som hovedsageligt består af folk med tyrkiske rødder.
     
- Det er i snit 5000 kroner per medlem, og det synes jeg i grunden er ganske flot. Men det er ikke nok, og derfor har vi nu dannet en indsamlingsgruppe på 15 mennesker, som skal finde de resterende 1,5 millioner kroner. De begynder med igen at tage fat i vores medlemmer for at se, om der er nogen, der vil støtte med mere, siger Tuncay Yilmaz.
     
Han regner med, at hele byggeriet kommer til at stå i 20 millioner kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Pernille Rosenkrantz-Theil

Minister i samråd om svigt på kostskole: Det må ikke kunne ske

Ventetid på køreprøver spreder sig til transportbranchen

playDaniel og Delshad sidder fast i deres uddannelse - venter måneder på lastbilkørekort

Bengt Holst

Forsvarede offentlig aflivning af giraf - nu stopper Zoo-direktør efter 37 år

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere