Roskildes busser skal være et forbillede

Roskilde Kommune er udset til at være foregangskommune for at hive den offentlige busdrift ud af det dårlige omdømme, som for få og for dårlige ruter til for høje priser er årsag til. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Da Folketinget i sidste uge vedtog et trafikforlig til samlet 32 millioner kroner, var den største post 10 millioner kroner til at forbedre busserne i Roskilde.
Pengene er resultatet af en buspulje, der blev nedsat for to år siden for at rette op på den skrantende busdrift.
- Det er selvfølgelig noget, de andre kommuner skal blive inspirerede af, så vi endelig skal have nogle positive historier om busserne i stedet for alle de negative, siger Magnus Heunicke, trafikordfører for Socialdemokraterne i Folketinget til DAGBLADET Roskilde.
Formand for teknik- og miljøudvalget i Roskilde Kommune Torben Jørgensen (S), glæder sig over, at kommunens nye busplan nu får et ekstra løft.
- For passagererne vil det betyde mere tilgængelighed, oftere busser, hurtigere busser og præcise busser. Alt det, der skal til for, at vi er klar til at sige, at det vil vi gerne gøre brug af. Vi skal have flere borgere fra den lille firhjulede over til den store firhjulede, siger Torben Jørgensen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik