Roskilde vil sende uledsagede flygtningebørn i plejefamilier

Roskilde Kommune undersøger lige nu, hvordan uledsagede flygtningebørn kan komme ud i plejefamilier.

Det er ikke afprøvet før herhjemme, men Roskilde Kommune vil nu forsøge at sende uledsagede flygtningebørn i plejefamilier.

- Livet, der leves i en familie, er det liv som nogle af børnene kommer til at leve i landet fremadrettet. Derfor tænker vi, at den ramme kan bidrage positivt, siger Margit Næsby, Børn- og ungechef i Roskilde Kommune, til P4 København.

Projektet er et samarbejde mellem Røde Kors, Udlændingestyrelsen og University College Sjælland, og der er erfaringer med det i andre lande som Holland og Sverige.

I følge Røde Kors kan plejefamilierne være med til at skabe en bedre integration af flygtningebørnene. Trygheden i et hjem er nemlig afgørende for børnenes mod på livet og evne til at se fremad.

- Den rigtige plejefamilie vil jo bidrage til den trygge base, man har brug for som ung og er på vej ud for at finde den rigtige uddannelse og man er på vej til at blive voksen, siger Karoline Madsen, regionsleder i Røde Kors til DR P4 København.

Plejefamiliernes Landsforening støtter op om projektet og er overbeviste om, at plejefamilier er et velegnet sted at give børnene en rolig hverdag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik