Roskilde terrorsikrer julemarked

Roskilde gør klar til julemarked og torvedage på Stændertorvet, og i kølvandet på forskellige angreb i Europa bliver det julemarked med terrorsikring.

Når Jul på Stændertorvet slår dørene op i weekenden, bliver det med terrorsikring på den populære plads.

I Roskilde er sikringen af pladsen i gang på torvepladsen Stændertorvet, som ligger midt på gågaden. Terrorsikringen af torvet ventes færdig fredag formiddag.

 - Det er på baggrund af de tidligere hændelser rundt om i Europa, at politiet har krævet sikringen af Stændertorvet, lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen.

Afspærringen af Stændertorvet vil blive udført med blandt andet blomsterkummer, træstammer og betonklodser, som skal kunne stoppe eventuelle angreb med køretøjer.

Flere angreb i Europa

Sidste år blev var et julemarked i Berlin udsat for et terrorangreb, hvor en lastbil torpederede en menneskemængde og dræbte adskillige. I april oplevede den svenske hovedstad et lignende angreb, hvor en lastbil kørte ind på gågaden i det centrale Stockholm.

Også den franske ferieby Nice har oplevet et dødeligt terrorangreb i 2016, hvor en lastbil påkørte en menneskemængde på landet nationaldag. 

I Roskilde bliver der dog ikke tale om en total afspærring af Stændertorvet men i stedet trafikdæmpende foranstaltninger.

Det vil stadig være muligt at parkere på Stændertorvet og at køre i Skomagergade ved varelevering, oplyser kommunen.

Sikkerhedsbranche er skeptisk

I København har man også tidligere valgt at terrorsikre julemarkeder på befærdede pladser, men i sikkerhedsbranchen er man dog skeptisk over for betonblokke og blomsterkummer, som skal sikre befærdede steder mod angreb.

Direktør i brancheforeningen SikkerhedsBranchen, Kasper Skov-Mikkelsen - mener ikke, at det gør nogen forskel.

 - Pænt eller ej, det kan stadig flyttes med selv et mindre køretøj. En lastbil som i Berlin eller Stockholm ville pløje igennem alle de her velmente tiltag så let som ingenting. De kan – stik imod manges overbevisning – hverken standse et angreb, sænke farten på køretøjet eller tvinge chaufføren til at undvige. Nogle af tingene kan pynte i byrummet, men derudover er de ubrugelige, siger han til Ritzau.

Kasper Skov-Mikkelsen mener i stedet, at man er nødt til at lave en risikovurdering for det enkelte sted, og hvis den viser at man bør terrorsikre – så må man have fat i professionel rådgivning.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik