Roskilde: Skole må bygge om for millioner

En skole i Roskilde må renovere for millioner - ét år efter, at lærere og elever kunne tage helt nye bygninger i brug.

For et år siden kunne lærere og elever på Klostermarksskolen i Roskilde tage nye bygninger i brug. Nu viser det sig, at de nye bygninger skal renoveres for et millionbeløb.

Der er nemlig store problemer med de såkaldte MgO-plader, der er brugt som vindspærrere i nybyggeriet. Pladerne suger fugt fra luften, og det kan give skader på træ og metal inde i vægkonstruktionen.

MgO-pladerne skal nu skiftes ud, og det er noget af et projekt, lyder det fra Roskilde Kommune.

- Det er stort arbejde, for alle facadepladerne skal ned, MgO-pladerne skal demonteres, der skal sættes nye plader op, og facadepladerne skal genmonteres, siger Roskilde Kommunes bygningschef Lauge Brandt til TV 2 Lorry.

Han understreger, at kommunen har lagt en plan for arbejdet.

- Vi tager de områder, der ikke generer eleverne, løbende i de næste måneder. Det arbejde, der kan generere elever og lærere på skolen, udfører vi i løbet af sommerferien, siger Lauge Brandt.

Et retsligt efterspil skal afgøre, hvem der i sidste ende kommer til at betale millionregningen for renoveringen af Klostermarksskolen.

MgO-pladerne er ikke sundhedsskadelige. Pladerne er blevet anvendt siden 2010, og de var godkendte, da de sidste år blev monteret på Klostermarksskolen.

MgO-plader er en forkortelse for magnesiumoxidplader.

I sidste måned kunne TV 2 Lorry berette om en sag, hvor en boligforening i Skovlunde havde fugtproblemer på grund af de såkaldte MgO-plader.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik