Roskilde skal have mere ud af RUC

Der er under fem kilometer fra Roskildes centrum til Roskilde Universitet, men i mange år har det været et tema, at institutionen med de efterhånden 9000 studerende i Trekroner aldrig for alvor har sat deres præg på Roskilde.

Det forsøger universitet og kommune nu at lave om på ved at indgå en samarbejdsaftale, der løber frem til udgangen af 2014, skriver DAGBLADET Roskilde.
- Vi har øvet os i mange år, men nu går vi tættere ind i det. Det er vigtigt for Roskilde Kommune, at vi bliver en universitetsby og ikke bare en by med et universitet. Vi har en strategi om at være en af Danmarks førende kommuner, og i den strategi er Roskilde Universitet en vigtig brik, siger borgmester Joy Mogensen (S) og uddyber, hvorfor det denne gang vil lykkes:
- Hvis det skal rykke, skal vi have nogle konkrete projekter, og det er det, vi har forpligtet os på nu. Vi forpligter os mere og mere overfor hinanden, siger hun til DAGBLADET Roskilde.
Kommune og universitet samarbejder på syv områder, for eksempel erhvervsudvikling og klima. Dermed kan byen få gavn af universitets ekspertise, og RUC kan sprede deres viden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik