Roskilde sætter millionbeløb af til frivillige foreninger

Roskilde Kommune sætter 1,6 millioner kroner ekstra af til at støtte kommunens frivillige foreninger.

Roskilde Kommune har fundet ekstra penge i budgettet, som skal gå til kommunens frivillige foreninger. I alt har kommunen fundet 1,6 millioner kroner, som uddeles i 2017, 2018 og 2019.

Der udmøntes henholdsvis én million kroner i 2017/2018 og 600.000 kroner i 2019.

Det er opsparede midler på frivillighedsområdet, som giver Roskilde Kommune muligheden for at uddele et ekstra millionbeløb til frivillige sociale foreninger.

- Det er dejligt at kunne booste vores uddeling til de frivillige sociale foreninger. Vi har et stærkt og aktivt foreningsliv i Roskilde Kommune og vi glæder os over, at kunne give dem en ekstra hånd, siger formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, Morten Gjerskov.

Skal styrke særligt prioriterede områder

De ekstra midler der bliver givet til frivilligområdet i Roskilde gør, at der nu er mulighed for at styrke særligt prioriterede områder. 

Helt konkret målretter kommunen midlerne, så de primært går til frivilligt arbejde med psykisk sårbare børn og unge, ensomhed blandt ældre, forebyggelse og palliation, som fx kan være vågetjenester.

- Vi har valgt at give en særlig mulighed for nogle af de frivillige foreninger, som arbejder med nogle af tidens særlige samfundsproblemer. Vi ser fx flere og flere unge, som mistrives i skolen, som kæmper med psykiske problemer, og som har brug for et rygstød. Vi vil gerne prioritere frivilligindsatsen på det område, siger Morten Gjerskov.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Snorre Byrial Pedersen

playJulegaver til hjemløse er et hit – sådan kan du hjælpe

vask

Robotter skal gøre sengene rene på hospital

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere