Roskilde: Melankolsk rock og dansk fest blev topscorere

Amerikanske The National og danske Quadron var sammen med islandske Sigur Rós lørdagens hit hos anmelderne.

Det var ikke kun den længe ventede danske sommersol, der skabte glæde og begejstring på festivalpladsen i Roskilde lørdag.

 

Også dagens musikprogram udløser flere klapsalver fra anmelderne, som især faldt i svime over amerikanske The National.

 

Bandets koncert på Orange Scene udløser topkarakteren seks ud af seks hos både Berlingske, Gaffa og Politiken.

 

- The National leverede et brag af en koncert, hvor der var skruet op for alle knapper, uden at et eneste gran af nuance, intimitet og intensitet gik fløjten, skriver sidstnævntes Kim Skotte.

 

Jyllands-Posten, Ekstra Bladet og Soundvenue er også glade for det melankolske rockbands optræden, men nøjes dog med at give fire stjerner hver.

 

Danske Quadron stormer frem i USA med deres festlige soulpop. Onsdag aften blev den leveret på Odeon-scenen og skal man tro anmelderne, var det en fest.

 

- I en time og et kvarter rummede det lille hvide telt i festivalpladsens vestligste hjørne alt det, som Rihanna bare kan påstå, hun har: sex, soul og stil, skriver BT's Jan Eriksen, som takker for dansen med fem stjerner.

 

Det samme gør Politiken, Gaffa og Soundvenue, mens Ekstra Bladet kun vil hoste op med tre, da festen efter avisens mening kom for sent i gang.

 

Mens Metallica buldrede løs på Orange Scene, leverede islandske Sigur Rós deres væsensforskellige drømmerock på festivalens næststørste scene, Arena.

 

Og det var en god oplevelse for Gaffa, Soundvenue og Ekstra Bladet, som alle uddeler fem stjerner, mens Politiken giver koncerten fire hjerter.

 

Lørdag eftermiddag kunne publikum opleve en usædvanligt minimalistisk koncert på Orange Scene.

 

Countrylegenden Kris Kristofferson stod alene med guitar og mundharpe på det monstrøse podium. Og det var en ulige kamp, mener anmelderne.

 

Politiken og Ekstra Bladet giver begge karakteren tre, mens Berlingske nøjes med to stjerner.

 

- Jeg synes, denne koncert kalder på en undskyldning. Fra Roskilde Festivalen til Kris Kristofferson, skriver musikredaktør Lars Rix.

 

En af de mere særegne oplevelser fra lørdagens musikprogram fik publikum, der var mødt frem til koncerten med det danske punkband Iceage.

 

Det internationalt anerkendte orkester leverede en støjende koncert, hvor forsanger Elias Bender Rønnenfelt holdt den verbale kommunikation med publikum på et minimum og i stedet brugte sin indebrændte energi på at maltraktere bundtvis af langstilkede, hvide liljer, som han siden kastede ud til publikum.

 

Den forestilling udløser fire stjerner hos Berlingske og et tilsvarende antal hjerter hos Politiken, men hos Ekstra Bladet står Henrik Quietsch dog helt af.

 

- Iceage vil vist gerne fremstå som en utilpasset fuckfinger, men med deres håbløst anakronistiske udtryk og sanger Elias Bender Rønnenfeldts klichéagtige verdenssmertemanerer lignede og lød de mest som en musikalsk blindgyde, skriver han og uddeler en enkelt stjerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik