Roskilde Kommune vil kompenseres for grusgrav-gener

Roskilde Kommune har store udgifter i forbindelse med grusgravning i kommunen, derfor vil kommunen nu have økonomisk kompensation.

Roskilde Kommune leverer halvdelen af al den grus, der bliver udvundet i hele landet.

Men selve råstofafgiften tilfalder staten, også selvom det er Roskilde, der skal kæmpe med trafiksikkerhed, støv og støj.

Råstofafgifterne udgør 70 millioner kroner om året, og dem vil Roskilde Kommune nu have del i.

 - Det er os, der har udgifterne til veje i vores kommune. Det er os, der skal vedligeholde tilkørselsramperne til de her graveområder. Selve områderne er der andre der står for, men alle de andre forhold, det er os der står med den regning, siger næstformand i Klima- og Miljøudvalget Gitte Simoni (DF) til TV 2 Lorry.

Roskilde Kommune har netop meddelt Region Sjælland, at man ønsker økonomisk kompensation, det gjorde kommunen i et svar til regionen, der i øjeblikket har den nye råstofplan i høring.

Kommunen skriver til Region Sjælland, at den ønsker lovgivning, der sikrer dækning for øgede udgifter i forbindelse med transport af grus. Senest har kommunen bevilget 12 mio. kr. til en omfartsvej omkring Tjæreby for at få lastbilerne udenom landsbyen.

 - Det er en rigtig stor udgift, ikke blot på det at vi mister areal, men vi mister jo også gode trafikforhold, specielt for vores børn, siger Gitte Simoni.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik