Roskilde Kommune sender ryginvalid til psykiater

En ryginvalid og psykisk syg 49-årig tidligere rengøringsassistent skal ifølge Roskilde Kommune ikke have førtidspension. I stedet skal hendes arbejdsevne vurderes af endnu en psykiater, skriver Fagbladet 3F.

Den 49-årige kvinde har tre diskusprolapser i nakken og slidgigt efter 12 år som rengøringsassistent. Ifølge Arbejdsmedicinsk Klinik kommer hun aldrig tilbage på arbejdsmarkedet. Kvinden har desuden udviklet en svær depression, og hun lider af angst og personlighedsforstyrrelse.

En speciallæge i psykiatri har frarådet Roskilde Kommune at sende hende i arbejdsprøvning - der er hun alt for psykisk svag til.

Men Roskilde Kommune har to gange afvist at rejse en sag om førtidspension. I stedet skal endnu en psykiater vurdere hendes arbejdsevne.

3F Roskildeegnen har klaget afgørelsen til Beskæftigelsesankenævnet.

Roskilde Kommune har ikke ønsket at stille op til interview med Fagbladet 3F, men Lene Damborg Ibsen, afdelingsleder i Pensionsservice skriver i en mail til Fagbladet 3F:

"Pensionsrådet, Roskilde kommune træffer den 16. august 2012 afgørelse om afslag på førtidspension, da det ikke findes dokumenteret, at det er udelukket, for borgeren at blive selvforsørgende ved indtægtsgivende arbejde."

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere