Foto: TV 2 Lorry

Roskilde: Køber huse til flygtninge

Mens flere kommune er nødt til at indlogere det stigende antal flygtninge på 4 stjernede hoteller, ser Roskilde Kommune sig nødsaget til at opkøbe huse, for at have boliger nok.

- Vi kan ikke hekse, og vi ved at disse flygtninge kommer, siger formand for Social- og beskæftigelsesudvalgets, Bent Jørgensen til DAGBLADET Roskilde.

Mængden af flygtninge som Roskilde Kommune skal huse er så stor, at et flertal i Roskilde Kommune ikke ser anden udvej end at købe huse for at have nok boliger til de flygtninge som kommunen ifølge lovgivningen er forpligtiget til at huse.

Sagen er blevet diskuteret på Social- og beskæftigelsesudvalgets møde, hvor der under et lukket punkt blev sat beløb på, hvor mange penge kommunen skal bruge på at opkøbe boliger. I alt drejer det sig om tag over hovedet til cirka 100 flygtninge på denne side af nytår.

- Vi har simpelthen ikke indkvarteringsmuligheder til nogen af dem og vi finder ikke alle pladserne i kommunale bygninger eller via private udlejere, så vi må købe boliger, siger formand for udvalget, Bent Jørgensen (V), som understreger at staten opstiller nogle yderst favorable vilkår for at låne til opkøbene.

Sagen skal behandles i byrådet. Dansk Folkeparti har allerede meldt ud, at de er imod opkøb af boliger.

Tanken om at leje pavilloner og opstille dem tæt på Trekroner Station var også oppe og vende, men det er droppet.