Det er området her - midt i Roskilde - der nu får en masse nye boliger.

Roskilde gør klart til stort boligprojekt

Området ved den tidligere slagteriskole i Roskilde skal omdannes til omkring 160 nye boliger

Roskilde får en helt ny bydel om få år. Et alment boligselskab har nemlig købet området omkring den nedlagte slagteriskole midt i byen, og hele området skal nu omdannes til en hel bydel, hvor gamle og nye byggerier tænkes sammen,

Der skal bygges boliger på tilsammen 16.000 kvadratmeter, og det er så meget, at der skal udarbejdes ny lokalplan for hele området. Den proces går i gang med et indlende borgermøde om sagen den 22. juni.

I området ligger en række gamle bygninger. De skal bevares.

-Det er planen, at Tinghuset, arresten, rejsestalden og remisen samt dele af bebyggelsen på slagterigrunden langs banen alle skal bevares og bruges til offentlige, kulturelle formål eller andre udadvendte aktiviteter. Så det bliver altså en bydel, som mange flere end beboerne kommer til at færdes i”, siger formanden for plan- og teknikudvalget i Roskilde, Torben Jørgensen.

Torben Jørgensen fortæller også, de nye boliger skal passe til Roskilde bymidte og samtidig skabe attraktive gårdmiljøer. En del af stueetagerne skal derfor reserveres til caféer og  restauranter.