Roskilde giver håndsrækning til ældre handicappede

Kommunen ligestiller handicappede over 67 år med dem, der er yngre - og så kan flere få hjælp

Hvis du ikke er fyldt 67 år og bliver handicappet, så kan du få ledsagehjælp i den kommune, du bor i. Kommunen skal stille en hjælper til rådighed i otte timer hver måned. Men hvis du nu er fyldt 67, så har du kke ret til hjælp. 

Nu forsøger Roskilde Kommune at rette op på den åbenlyse diskrimination af ældre handicappede ved at give dem de samme muligheder for at få ledsagehjælp, som deres yngre medborgere har.

Dansk Blindesamfund har foreslået ordningen, der nu kører på forsøgsbasis, og Morten Gjerskov (Soc.dem), som er formand sundheds- og omsorgsudvalget i Roskilde fortæller, at tanken også var oppe at vende under valgkampen sidste år.

- Det ligger egentlig under serviceloven, og derfor har vi søgt tilladelse til det her hos Børne- og Socialministeriet. I første omgang er det jo et forsøg, men jeg regner bestemt med, at vi kan fortsætte det siger han.

Ifølge Morten Gjerskov er økonomien til at overskue, for der vil kun være ganske få personer, som er i forsøgets målgruppe. Måske kun 10 personer.

- Der er nogle få, der har været marginaliseret ud - dem kan vi hjælpe nu, siger han.

Typisk er det borgere, som for eksempel bliver blinde eller havner i en kørestol efter, at de er fyldt 67 år, som kommunen nu kan tilbyde ledsagehælp.

Ordningen skal evalueres efter et år.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik