Arkivfoto Foto: TV 2 Lorry - arkiv

Nu begynder retssagen: Frisør ramt af skud i Roskilde

En 26-årig frisør blev skudt i knæ og arme da han blev forsøgt myrdet i maj måned.

Ved attentatforsøget kørte den ene af de tiltalte - ifølge anklageskriftet - en bil igennem Ringstedgade i Roskilde om aftenen. Den anden tiltalte affyrede angiveligt mindst seks skud imod frisøren på få meters afstand. Han slap med livet i behold, men fik skudskader i arme og ben.

Hvis man har til hensigt at ramme en person i arme og ben, og det sker, ligger det rimeligt fast i praksis, at det ikke er forsøg på manddrab. Så er det grov vold.

Forsvarer, Janus Malcolm Pedersen

Begge mistænke er tiltalt for drabsforsøg. De nægter sig skyldige, og målet for deres forsvarer, Janus Malcolm Pedersen, er at få dem frikendt:

- For mig at se er der to afgørende spørgsmål. Det ene er selvfølgelig, om der overhovedet skal ske domfældelse, eftersom de nægter sig skyldige, siger han til Ritzau.

Hvis de to alligevel skulle blive dømt, vil han kæmpe for, at dommen ikke bliver for drabsforsøg. Han mener ikke, at de der har skudt frisøren, nødvendigvis har haft til hensigt, at dræbe ham. Da han kun er blevet ramt i arme og ben og ikke vitale organer, har der ikke været fare for hans liv.

Læs også 20-årig fængslet for voldsomt bandeopgør på Amager

- Hvis man har til hensigt at ramme en person i arme og ben, og det sker, ligger det rimeligt fast i praksis, at det ikke er forsøg på manddrab. Så er det grov vold. Retten skal vurdere, om det var hensigten. Eller om manden, der affyrede våbnet, ikke kunne ramme,  siger Janus Malcolm Pedersen.

Skyderiet fandt sted den 12. maj sidste år.