Roskilde-firma lagt på is

Meget mod sin vilje er DAO Aviation i Roskilde Lufthavn, som er specialister i reparation af flymotorer, blevet offer for den diplomatiske krise mellem Indien og Danmark, som har nægtet at udlevere den terroranklagede Niels Holck til Indien.

Det indiske marked ligger ellers lige til højrebenet for DAO Aviation, fordi der er hundredvis af fly i Indien af netop dén type, som ingen er bedre til at servicere end Roskilde-firmaet. Men på grund af Niels Holck-sagen vil ingen i Indien have med DAO Aviation at gøre.

- Vi føler, vi er lagt på is. Der er berøringsangst, fordi vi er danske, både fra potentielle samarbejdspartnere og kunder, fordi vi pludselig er bad company, siger adm. dir. Jimmy Binderup Andersen til DAGBLADET Roskilde.

Virksomheden omsætter 80-100 millioner kroner årligt og har 60 medarbejdere. Direktøren vurderer, at der i løbet af få år ville kunne skabes en omsætning på 100 millioner kroner på det indiske marked. Af de nye arbejdspladser, det ville skabe, ville 15-20 være lokalt i Roskilde.

Men det kræver, at politikerne får skabt et bedre forhold til Indien.

- Jeg tror, politikerne undervurderer betydningen af denne sag i Indien, siger Jimmy Binderup Andersen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik