Roskilde Festival vil undgå 'pis-hegn' med 400 pee-fences

Studerende fra DTU lancerede for to år siden prototypen på et koncept, som skulle forhindre urin langs hegnet på Roskilde Festival. Nu står der 400.

En prototype med en løsning som skulle forhindre kaskader af urin i at havne på jorden langs de endeløse hegn på Roskilde Festival er blevet vel modtaget.

For den tilbagevendende Roskilde Festival-gænger er scenariet velkendt: Man trænger til at lade vandet efter at have indtaget masser af væske. Man skal jo være opmærksom på væskebalancen, for ikke at dehydrere under Roskilde-solens bagende stråler, forstås.

Og hvor går man så hen, når trangen bliver for presserende? Til hegnet, der, efterhånden som festivalen skrider frem, omdannes til en smattet pløresti med en kraftig lugt af, ja - urin.

Du kan se flere billeder fra LocalEyes her

Det scenarie forsøger Roskilde Festival nu at gøre til fortid. Allerede sidste år installerede festivalen 180 'pee-fences', og successen var åbenbart så stor, at den store non-profit organistation har valgt at opskalere antallet af hegn til nu at omfatte hele 400 pee-fences.

Ifølge lokalmediet sn.dk er opfinderne særdeles stolte over præstationen af det, der startede som et forsøg for sjov.

- Det er virkelig fedt. Vi har haft pee-fence oppe at hænge til mindre arrangementer, og de er virkelig blevet taget godt imod. Derfor er det ekstra fedt, at vi nu kommer til at fylde meget mere på Roskilde, siger Jonathan Rasmussen, der er medopfinder af pee-fence, til sn.dk og fortsætter:

- I år kommer vi ud på hele festivalpladsen, hvilket vi er enormt glade for. Og vi kommer ikke bare til at hænge i yderhegnene.

Ved de fleste samlingssteder er der nu opstillet en trekant af mobilhegn op, og her kommer til at hænge i alt seks pee-fences, skriver sn.dk.

- Det er et forsøg, som vi gerne vil prøve af. Der er jo steder på festivalen, hvor der er relativt langt til et hegn, og når det er festival, så tisser mange af de mandlige gæster rimelig meget, hvor de har lyst, siger Jonathan Rasmussen til sn.dk.

Successen griber endda om sig for de fem opfindere, for også Glastonbury, som er Englands største festival, har vist interesse for de mobile urinaler.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik