Roskilde Festival søger fælles front mod skraldet

Roskilde Festival vil alliere sig med butikskæder, der sælger campingudstyr, for at undgå tårnhøje bunker af skrald.

Roskilde Festival søger sammen med Smukfest at alliere sig med butikskæder, der sælger campingudstyr, i kampen mod det efterladte campingudstyr, som hvert år tårner sig op, når gæsterne forlader campingområderne.

Derfor har de i denne uge holdt et dialogmøde med en række butikskæder. De vil nemlig se, om de sammen kan sætte fokus på genbrug og være med til at holdningsændre kunderne til at tage deres campingudstyr med hjem og bruge det igen året efter, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Jeg oplevede, at vi havde en god snak om, hvilke muligheder der er for sammen at skabe fokus på at genbruge campingudstyret. Vi talte for eksempel om, at vi hver især kunne bruge de platforme, vi har, til at være med til at forsøge at holdningsændre kunder til at genbruge udstyr. Og det var kæderne ikke afvisende overfor, siger Mikkel Sander, der er Roskilde Festivals bæredygtighedskoordinator.

Butikskæderne er lydhøre, men løsningerne er svære.

- Der blev diskuteret mange løsningsmuligheder ved mødet, men om jeg fik noget ud af mødet er et godt spørgsmål. Men Roskilde Festival har helt sikkert en miljømæssig udfordring med de mængder affald, der efterlades af deres gæster, siger Mads Noes, der er purchaser i jem & fix til avisen.

80 procent af festivalens samlede affald efterlades på campingområdet, og meget af det kommer fra efterladt campingudstyr.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere