Roskilde Festival opfører 10 meter høj kopi af Trumps mur

Fire ti meter høje mure vil spærre vejen mod Orange Scene på årets Roskilde Festival.

De tusindvis af festende festivalgæster, der skal på Roskilde Festival i år, bliver ikke kun mødt med udsigten til den ikoniske orange scene.

I år vil fire ti meter høje mure også rage op i luften i nærheden af Orange Scene. Faktisk kommer de til at spærre den direkte vej mod den største scene på festivalen.

De fire mure er kopier af den mur, som den amerikanske præsident, Donald Trump, ønsker at bygge mellem Mexico og USA for at holde illegale migranter ude. 

De enorme installationer er hver ti meter høje og seks meter brede, og i modsætning til Trumps planlagte mur, så bliver de til at komme udenom.

Projektet har titlen Equality Walls, og de skal sætte fokus på temaet ulighed.

Her ses de mure, der vil spærre vejen mod Orange Scene.
Her ses de mure, der vil spærre vejen mod Orange Scene.
Foto: Roskilde Festival

- Trumps mure er på én gang meget æstetiske, dybt skræmmende og højaktuelle på den globale dagsorden. De er stærke symboler på en problematik, der ikke alene gælder i USA, men i hele verden, hvor fællesskaber lukker sig om sig selv og øger uligheden. Derfor var det oplagt for os at fremvise og samtidig give dem et navn, der peger på den problematik, vi gerne vil sætte fokus på, nemlig lighed eller manglen på samme, siger Signe Brink Wehl, programansvarlig for Arts & Activism på Roskilde Festival, i en pressemeddelelse.

Roskilde Festival 2018 finder sted fra lørdag 30. juni til lørdag 7. juli 2018. 

Ikke udsigt til en mur

Der har i lang tid været snak om Donald Trumps mur, men indtil nu er den ikke blevet til mere end en række prototyper.

Donald Trump ønsker, at der skal bygges 505 kilometer af, og dermed skal muren forstærke det nuværende hegn, der går langs grænsen mellem Mexico og USA.

Men indtil nu forbliver Donald Trumps ønske om en mur en drøm, fordi kongressen har indtil nu afvist at betale de knapt 18 milliarder dollars over de næste ti år, det vil koste at bygge den.

Se prototyperne på Donald Trumps mur her:

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik