Kendt burgerbar i nødråb: Roskilde mangler 1000 frivillige

00:20

Lige nu mangler vi 150 frivillige, lyder det fra den daglige leder af Dixie Burger-boden, Arne Nielsen Video: Dixieburger.dk

Det betyder, at der bliver langet meget færre burgere over disken i år, lyder det Dixie Burger - et af de meget populære spisesteder på festivalen.

Der hamres og bankes i boderne på den grønne mark.

Langsomt men sikkert rejser madboderne på Roskilde festival sig - klar til at betjene et sultent publikum fra på lørdag. Boremaskiner snurrer og elektrikeren venter på, at der bliver lagt strøm ind i til Dixie Burger.

Men måske bliver der kun fyret op under halvt så mange grill og brødristere i år:

- Lige nu mangler vi lidt over 150 frivillige. Og skaffer vi ikke dem, så bliver der lange køer og dårligere service til festivalgæsterne, siger Arne Nielsen, der er daglig leder i burgerboden.

Læs også Mudderkort: Roskildes nye teltområde bliver ’sikker havn’

Overskuddet fra Dixie Burger går til KFUM Boldklub i Roskilde via en fond. Og hvor stort det overskud ender med at blive, er Arne Nielsen i tvivl om:

- Bliver vi så få som vi er lige nu, betyder det, at vi kun kan sælge 6.000 burgere om dagen i år. Vi plejer at sælge 10.000 om dagen. 

Flere boder mangler frivillige

Roskilde festival anslår selv, at der i alt mangler 1000 frivillige i år i forskellige boder og til forskellige vagter.

01:03 Luk video

I følge festivalens HR-chef, Hans Christian Nielsen, kommer publikum dog publikum ikke vil mærke manglen på frivilligt nævneværdigt - ligesom man næste forsøger at omorganisere, så der ikke skal bruges så mange frivillige.

Flere boder er dog overbevist om, at det kommer til at gå ud over publikum:

- Når vi leverer et dårligere produkt, end det publikum er forvænt med, så går det ud over hele det samlede produkt, siger Arne Nielsen fra Dixie Burger.

Du kan nå det endnu

Alle kan melde sig som frivillige, siger Arne Nielsen.

Læs også Alle taler om det: Så forskellige er Roskilde-prognoserne

Man skal være villig til at arbejde i 32 timer i løbet af festivallen. Og kunne stå op om morgenen og møde til tiden. Oplæringen står holdet bag burgerbaren for:

- Hvis du har lyst til at lære at stege en bøf og riste en bolle og skære grøntsager - så er du velkommen til at melde dig hos os. Gerne i en fart, siger Arne Nielsen til TV 2 Lorry.

Resten af tiden kan de frivillige bruge på at nyde musikken på festivallen.

Læs også Festivalfeber: Gæster i kø 11 dage før musikken spiller