Roskilde Festival donerer en million til julehjælp

Roskilde Festival spreder for i alt 1.150.000 kroners juleglæde. Pengene går især til sociale aktiviteter for ensomme og isolerede børn og unge.

Over 100.000 deltagere købte i år en billet til Roskilde Festival, og her i juletiden bliver sommerens festligheder omdannet til velgørenhed.

Foreningen Roskilde Festival udlodder sit økonomiske overskud ubeskåret til humanitære og kulturelle formål.

- Vi vil gerne bidrage til at skabe samvær og fællesskab for især udsatte unge og børn, så pengene er gået til aktiviteter som juletræsfester, middagsselskaber, koncerter og biografture, som er trygge og hyggelige oplevelser. Og på den måde har festivalens gæster og frivillige bidraget til at gøre julemåneden en smule hyggeligere for andre, der har brug for en ekstra håndsrækning, siger bestyrelsesformand i Forening Roskilde Festival, Steen Jørgensen.

Donationen betyder at Røde Kors sammen med Avnstrup Asylcenter kan arrangere en festlig aften med mad og koncert for 300 unge flygtninge bosiddende på asylcentre på Sjælland, mens Foreningen Grønlandske Børn kan invitere børn og deres forældre til juletræsfester i fire større danske byer.

Spilopperne, der drives af Ungdommens Røde Kors, modtager midler til juleaktiviteter for børn og unge på 15 kvindekrisecentre, mens Kofoeds Kælder kan invitere 60 unge hjemløse på biograftur og middag i selskab med hinanden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Køge Julerute

Trine fik en god idé: Arrangerer alternativ til julemarked - men på coronasikker måde

CopenhagenPride2018_16 CREDIT Tobias Jørgensen

Kæmpe prideevent i København vil tiltrække 750.000 til august: Vi hverken aflyser eller udskyder

Stormtrooper

play18-årige Karla kedede sig under corona – men så købte hun en printer

Menighedsråd ballade

playBiskop tog affære: Nu er internt kirke-drama afgjort efter valg

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere