Roskilde får overskud på over 10 millioner

2010 er den største succes i Roskilde Festivals historie, mener arrangørerne, der får et tocifret millionoverskud

Det blev et år uden smat på Roskilde Festival. Og kombineret med udsolgt og ingen musikalske aflysninger bliver Roskilde Festival 2010 betragtet som en stor succes, af arrangørerne selv.

- Vi betragter det som den største succes nogensinde. Vejret har været med os. Vi har haft udsolgt to uger før tid, og vi har haft en flot afvikling både fra gæsternes og fra vores side, siger festivalens talskvinde, Christina Bilde.

Det store økonomiske overblik har man endnu ikke dannet sig, men festivalen oplyser, at overskuddet i hvert fald bliver over 10 millioner kroner. Selvom der er et stykke vej op til sidste års overskud på 21 millioner, har det meste artet sig.

- Vi er blevet forskånet for musikalske aflysninger og store forsinkelser. Og så skal gæsterne have stor ros for deres renlighed, siger Christina Bilde, der oplyser, at gæsterne alene har indsamlet 70 tons skrald.

- Normalt finder vi en masse småskrald, og det er der næsten ikke noget af nu, fortsætter hun.

Roskilde Festivalen startede ellers dramatisk med et stort pres på indgangshegnet, som blev væltet. Det bør undgås næste år, mener Christina Bilde.

- Vi skal se på, hvordan kan vi kan sikre, at der ikke kommer så stort pres på hegnet. Vi skal have udvidet vores nye tilbud om campingbooking, og så skal vi måske tillade store camps at bygge op inden åbningen, siger hun.

De frygtede festivaltoiletter samt hygiejnen bliver to af de ting, som festivalen vil forbedre til næste år.

- Vi har opstillet dobbelt så mange toiletter i år, men folk har alligevel stået meget i kø. Og vi har haft kolibakterier i en af badesøerne, så det skal vi også have ændret til næste år, siger Christina Bilde.

De mange tørstige ganer og sultne maver i det varme vejr gav en omsætning i boderne på hele 130 millioner. Sidste gang Roskilde Festivalen kunne melde om udsolgt før åbningen, var i 2007.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Bispeparken

playFandt 22 beboere med uddannelse fra udlandet - nu ryger boligområde af ghettoliste

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere