Roskilde-designer vinder pris for Årets Kjole

Louise Enemark var i tvivl, om det ville være muligt at få succes med kjoleatelieret i Roskilde. Nu har hun vundet prisen for Årets Kjole 2017.

I to år har Love Lou Kjoleatelier haft adresse på Algade i Roskilde, gemt lidt væk rundt om et hjørne fra hovedstrøget.

I dag var der fyldt i det lille atelier, der er ejet af designeren Louise Enemark. En fotograf og en journalist fra Billed-Bladet og den tidligere fitness-dronning Charlotte Bircow Næss-Schmidt var mødt op for at markere, at hun har vundet BilledBladets pris for Årets Kjole 2017.

quote Jeg tænkte, da jeg åbnede denne her butik i Roskilde, går det? Vil folk komme hertil?

Louise Enemark, designer

- Det er virkeligt stort - jeg er meget, meget beæret og måske særligt også, fordi jeg tænkte, da jeg åbnede denne her butik i Roskilde, går det? Vil folk komme hertil?, siger Louise Enemark.

Charlotte Bircow Næss-Schmidt bar kjolen til Danish Beauty Award i april 2017
Charlotte Bircow Næss-Schmidt bar kjolen til Danish Beauty Award i april 2017
Foto: TV 2 Kosmopol

Hun vandt konkurrencen for en sort/hvid gulvlangkjole, som Charlotte Bircow Næss-Schmidt bar til Danish Beauty Award i april 2017. 

Lidt af en overraskelse

Billed-Bladet nominerer hvert år de flotteste kjoler - omkring 35 selskabskjoler var med i opløbet, og derefter var det op til læserne at stemme på kjolerne og afgøre, hvilken en, der skulle vinde.

- Det er mange tusinde, der stemmer, mange, mange tusinde, fortæller Billed-Bladets journalist Dorte Quist, der de sidste 12-13 år har været med til at udvælge årets smukkeste kjoler. Og det lå bestemt ikke i kortene, at Louise Enemark skulle løbe med prisen.

- Det var en stor overraskelse, at Louise havde vundet det. Jeg synes, det er en super kjole, hun har vundet med, men der er nogle designere, der er meget fremme i billedet, og som laver kjoler til mange kendte kvinder, men det er super, at der er nogle nye, yngre designere, der kan blande sig og lave nogle flotte kjoler, siger Dorte Quist, journalist på Billed-Bladet. 

Kendte i kjolerne

Louise Enemark fortæller, at mange finder hende online - eksempelvis på Instagram. Samtidig får hun meget støtte i lokalområdet, hvor de er gode til at henvise folk til hendes kjoleatelier.

- En super fordel ved også at ligge her er, at folk snakker, og så går det fra mund til mund. De er utrolig støttende her i byen, og så er der en, der fortæller, at frisøren har sendt hende herop, og det giver jo meget, siger Louise Enemark.

Der er også mange kendte, der klæder sig i hendes design. I et chartek i et skab gemmer hun udklippene fra bladene. 

- Iben Hjejle har haft den på, og Prinsesse Marie har haft valgt en af mine korte kjoler, og Paprika Steen, peger Louise Enemark og viser billederne frem.

Hun håber dog, at opmærksomheden, der følger med at vinde prisen, vil få endnu flere til at lægge vejen forbi kjoleatelieret.

Hendes kjoler koster mellem 2.500-6.500 kroner - mens brudekjolerne er noget dyrere.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik