Pernille Rosenkrantz-Theil står til at overtage Helle Thorning-Schmidts plads i Folketinget. Foto: TV 2 Lorry

Rosenkrantz-Theil indstillet som ny folketingskandidat

Socialordfører for socialdemokraterne og tidligere Enhedslisten-medlem Pernille Rosenkrantz-Theil er blevet indstillet som ny folketingskandidat i Østerbrokredsen.

Når Helle Thorning-Schmidts forlader den politiske scene står Socialdemokraterne i Østerbrokredsen i København uden folketingskandidat.

Der er dog lagt en plan, for bestyrelsen har indstillet partiets socialordfører i Folketinget, Pernille Rosenkrantz-Theil, som ny kandidat.

- Pernille er en stærk kandidat, og derfor er jeg også glad for, at hun ønsker at stille op for os her i hovedstaden, udtaler kredsformand Nina-Maria Hansen i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at indstillingen blev enstemmigt vedtaget på et møde mandag aften, men før kandidaturet er officielt, skal det vedtages på kredsens generalforsamling 5. marts.

Pernille Rosenkrantz-Theil er stolt over bestyrelsens enstemmige indstilling som ny folketingskandidat, og hun glæder sig til at trække i arbejdstøjet:

- København har store sociale problemer, som jeg gerne vil lægge arm med. Samtidig byder hovedstaden jo på kæmpe muligheder for fremtiden, eksempelvis som grøn vækstmotor for hele landet.